Resultaten en vervolg van Kunstz!nnig

In 2021 kwamen wij – Bernhard namens HOI en kunstenares met een verbinding naar de psychiatrie Sifra Kock – in gesprek met de manager Z!N dagbesteding bij Pro Persona Miranda v.d. Pol. Miranda wilde al jaren meer verbindend en inclusief kunst- en cultuuraanbod.

Samen ontwikkelde wij een workshopserie van 6 verschillende workshops die we aangeboden hebben aan ongeveer 10 deelnemers per keer, waarvan de helft met en de helft zonder psychische kwetsbaarheid.

Sifra Kock helpt bij de organisatie en heeft een netwerk met betrokken kunstenaars die workshops kunnen geven en als HOI hebben we een groot netwerk van betrokken ondernemers, waarmee we dit project de komende jaren kunnen helpen financieren.

In de tweede helft van 2022 was de aftrap van Kunstz!nnig, een reeks van creatieve workshops waar mensen met én zonder psychische kwetsbaarheid samenkomen een feit!

De gegeven workshops waren succesvol en zaten vol. De workshops zijn steeds begeleid door een agogisch werker naast de kunstdocent en geregeld was er ook nog iemand vanuit het projectteam bij.

Al met al een geslaagde eerste serie, waarbij we hebben kunnen zie hoe kunst verbindt tussen mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid, en hoe in het samenkomen het onderscheid verdwijnt. 

Het was ook heel prettig om in het inclusieve ontmoetingscentrum Nederveluwe bij elkaar te komen, gezamenlijk nog een door cliënten bereidde lunch te nuttigen, en te laten zien wat we hebben gedaan en gecreëerd.

Kunstenares Sifra Kock samen met Zin! Dagbesteding en HOI de organisator van deze workshopreeks, waren er geregeld bij en proefde de sfeer.

‘’Het was enorm leuk om te zien hoe natuurlijk de groep mengde en iedereen geconcentreerd aan het werk was. De twee werelden kwamen echt samen. Doormiddel van de workshop en het thema ontstonden uiteenlopende gesprekken, soms klein, soms persoonlijk of voor iedereen heel herkenbaar.’’


Deze geslaagde eerste reeks workshops, op het Pro Persona park in Wolfheze, smaakt natuurlijk naar meer. Laten we ook in 2023 aan de hand van deze workshops op zoek gaan naar nog meer verbinding!


Meer details en inhoudelijke informatie per workshop en dit project lees je hier op de website

De workshops van 2022 werden mede mogelijk gemaakt door: Sint Nicolai Broederschap | Pro Persona | Dullertsstichting | Dr. C.J. Vaillantfonds

Categories:

Comments are closed