HOI! ik ben Phil en naast mijn werk heb ik de mogelijkheid gekregen een vlindertuin aan te leggen bij woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen. De vlindertuin is niet alleen heel mooi voor alle bezoekers, maar ook heel belangrijk, vooral voor bewoners van Mariaoord met bijvoorbeeld dementie of niet aangeboren hersenletsel.

Er vliegen talloze tropische vlinders rond en ik ben super trots op het resultaat. Echter is dit slechts voor enkele maanden per jaar mogelijk in de huidige ‘kas’. De uitdaging is nu om een vlindertuin die het hele jaar door toegankelijk is te bouwen. 

En om dat te realiseren werken we heel effectief samen met HOI! Graag informeel en korte lijntjes en dus niet te ingewikkeld. En dus hebben ze hier in het zorgcentrum ruimte tot hun beschikking om gesprekken te voeren en dingen te organiseren. Ook als dat niet (direct) iets met ons te maken heeft zien ze wel wat wij voor moois hebben en doen hier. 

Wil je meer weten:  Vlindertuin Philodila 

HOI! kijkt anders naar vormen van steun, sponsoring en financiering.

Ze dragen bijvoorbeeld partijen vanuit hun netwerk aan. Ze laten lokale ondernemers laagdrempelig kennismaken met ons en motiveren ze als het past om bij te dragen en mee te werken aan de nieuwe vlindertuin. Ieder vanuit zijn eigen vakgebied en expertise.

Van calculaties en begroten, technisch meedenken, levering van materialen en het geven van advies. En studenten bijvoorbeeld in samenwerkingen voor de langere termijn wat onderhoud en dergelijke betreft.