Upgrade Vlindertuin (2021-2023) woonzorgcentrum Vivent Rosmalen

‘De vlindertuin is niet alleen heel mooi maar ook heel belangrijk voor de bewoners’

HOI! ik ben Phil.

Naast mijn werk op de dagbesteding heb ik de mogelijkheid gekregen een vlindertuin aan te leggen bij woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen.

De vlindertuin is niet alleen heel mooi voor alle bezoekers, maar ook heel belangrijk, vooral voor bewoners van Mariaoord met bijvoorbeeld dementie of niet aangeboren hersenletsel.

Er vliegen talloze tropische vlinders rond en ik ben super trots op het resultaat. Echter is dit slechts voor enkele maanden per jaar mogelijk in de huidige ‘kas’. De uitdaging is nu om een vlindertuin die het hele jaar door toegankelijk is te bouwen. 

En om dat te realiseren werken we samen met HOI! Informeel, korte lijntjes en niet te ingewikkeld. En dus kunnen ze hier in het zorgcentrum ruimte gebruiken* om gesprekken te voeren en dingen te organiseren. Ook als dat niet (direct) iets met ons te maken heeft. Ze zien dan wel wat wij voor moois doen hier. 😉

Wil je meer weten:  Vlindertuin Philodila 

HOI! ontwikkelt sociaal en buiten de kaders vormen van steun, sponsoring en financiering om deze plannen te realiseren. 

We dragen partijen vanuit ons netwerk aan en laten lokale ondernemers laagdrempelig kennismaken met ons elkaar en de instelling. We motiveren ze – als het past – om bij te dragen en/of mee te werken.

Ieder vanuit zijn eigen vakgebied en expertise. Van calculaties en begroten, technisch meedenken, levering van materialen en het geven van advies.

Alles om zo gezamenlijk verantwoord de kost te verdienen én het sociale doel te realiseren. Door deze waardevolle samenwerkingen (relaties) ontstaan er geregeld weer nieuwe initiatieven waar we vervolgens onze schouders onder kunnen zetten..